Wie zijn wij

Marjolein Lakerveld-Stolwijk en haar gezin:

“Ik ben Marjolein en woonachtig in Uithoorn. Ik ben getrouwd met Mark en samen hebben we twee prachtige dochters, Roos van 14 en Saar van 12. Ons bijzondere gezin is compleet met onze labradoodle Matz van 4 jaar. 

Sinds 2017 heeft onze oudste dochter Roos de officiële diagnose autisme. Als moeder en als professional, ik ben directeur van een school voor kinderen die zeer moeilijk leren in Amsterdam, ervaar ik dagelijks hoe extra uitdagend het leven is voor iemand met autisme en zijn en/of haar directe omgeving. Een zoektocht op veel verschillende vlakken. 

Met het ouderinitiatief “Autisme aan de Amstel” hoop ik dat we een mooi netwerk kunnen bouwen binnen de omgeving Amstelland. Een netwerk met ouders en professionals waarbij we elkaar informeren, proactief zijn en vooral veel herkenning zullen vinden bij elkaar.

Met de Nederlandse Vereniging voor Autisme, de NVA, als samenwerkende partner hebben we een mooie basis. 

Ik kijk er naar uit om andere ouders uit deze omgeving te ontmoeten en stap vol energie in dit nieuwe avontuur.”

Erna de Bruijn en haar gezin:

“Mijn naam is Erna de Bruijn. Samen met mijn man Willem run ik een echt mannenhuishouden. Wij hebben drie zoons, Ties (20), Freek (18) en Rijk (16). En sinds dit jaar hebben we een drukke pup, Spike. Wij zijn ons gezin gestart in Amsterdam en na een periode in Hoofddorp en Zwitserland te hebben gewoond, zijn wij nu neergestreken in Nes aan de Amstel, met de bedoeling daar nog heel lang te kunnen genieten. 

Bij onze verhuizing naar het buitenland, de kinderen waren toen nog jong, heb ik mijn werkzaamheden als kinderfysiotherapeut opgegeven. Wij hebben genoten van een paar mooie jaren, maar onze tijd daar was soms ook een behoorlijke zoektocht naar de reden dat het niet altijd zo makkelijk liep met Freek en Rijk op school. Uiteindelijk hebben beide jongens de diagnose ASS gekregen. 

Nu, bijna 8 jaar verder, prijs ik mijzelf gelukkig dat ik de mogelijkheid heb om nog steeds onze jongens intensief door hun puberteit en zoektocht naar de toekomst te kunnen begeleiden. En dat is hard werken. Voor hun, voor mij en voor ons samen als gezin. 

Ik zie het als een leuke en welkome uitdaging om samen met Marjolein en de NVA te starten met ‘Autisme aan de Amstel’. Een plek waar we informatie willen verschaffen, maar waar we vooral ook de ruimte willen bieden om ervaringen met elkaar te kunnen delen. Samen met jullie: ouders die, net als wij, op zoek zijn naar een aangenaam leven voor ons kind met ASS, zoveel mogelijk passend binnen de huidig functionerende maatschappij.”